Sosyal Medya

Güncel

Brüksel’in dağlarına baktı mı?

HDP’li Demirtaş’ın ‘çatışmasızlık’ söylemini ‘pişkinlik’ olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, “Avrupa’ya Türkiye’yi şikayet ediyor. Gittiği Brüksel’in dağlarına çıksın bakalım, orada da birtakım terör çeteleri var mı?” diye seslendi



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Åžanlıurfa'da önceki akÅŸam sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileriyle biraraya geldi. Buradaki konuÅŸmasında, dilinden 'barış' kelimesini düÅŸürmeyen HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ı, gidip Türkiye'yi ÅŸikayet ettiÄŸi Avrupa ülkelerinin daÄŸlarına bakmaya çağıran DavutoÄŸlu, “Brüksel'de demokrasi arıyorsa Brüksel'de ÅŸöyle bir baksın etrafına. Brüksel'in daÄŸlarına çıksın bakalım, Belçika'da terör yapan, birtakım çeteler, Belçika'nın daÄŸlarında mı? Sonra oradan Almanya'ya, Fransa'ya gitsin. Tek tek o ülkeleri gezsin. Hangisinde bir terör örgütü daÄŸlarda, halka baskı yapıyor. Hangisinde, 'ÅŸehir yapılanmaları' gibi laflar adı altında birtakım çeteler, bir sürü harflerle üretilen çeteler, halkı baskı altında tutuyor? Bütün Avrupa ülkelerini gezdi. Oraya gidip, Türkiye'yi ÅŸikayet edeceÄŸine, Türkiye'ye gelip bunun hesabını versin" dedi. “DemirtaÅŸ'ın 'çatışmasızlığa dönelim' diye günlerdir söylediklerine bakın... Bu nasıl bir piÅŸkinliktir!" diyen DavutoÄŸlu, özetle ÅŸu mesajları verdi:
KOBANÄ°'DE NEREDEYDÄ°?
“7 Haziran seçimlerinden bu yana KCK'nın PKK'nın açıklamalarına bakın; 9 Temmuz'da ben CumhurbaÅŸkanımızdan görevi aldığımdan bir gün sonra halk savaşı ilan ettiler, DemirtaÅŸ'la görüÅŸtüÄŸümüz gün dahi 'Silahlanın' diye çaÄŸrı yaptılar. Suruç olayından bir gün önce ayaklanma çaÄŸrısı yaptılar. Zannediyorlar ki, onlar bütün bu çaÄŸrıları yaparken biz bunlara gözümüzü kapatacağız ve sessiz kalacağız. Herkes zihnindekini açık konuÅŸsun. DemirtaÅŸ'a söylüyorum, ayaklanma çaÄŸrıları yapılırken, Kobani olayları bahane edilerek 6-8 Ekim'de bütün ÅŸehirlerimiz, bir ateÅŸ görüntüsü içine sokulurken neredeydiler, niye 'Çatışmasızlık' demediler? Ä°ki polisimiz ÅŸehit edildiÄŸi gün çıkıp 'Yapmayın bu terörü' deme cesaretini gösteremediler. Åžimdi yavaÅŸ yavaÅŸ 'Elleri tetikten çeksin PKK' diyor. Geç oldu ama ÅŸimdilik doÄŸru bir çaÄŸrı."
TASFÄ°YE EDECEKLER
“Türkiye'de müzakerenin yeri TBMM'dir. Orada her ÅŸey müzakere edilir. Onun dışında da kamu düzeni sözkonusu olduÄŸunda kimseyle hiçbir ÅŸey müzakere etmeyiz. Madem ki bütün bu süreçten ders aldılar, PKK'ya, 'Silahlarınızın tetiklerinden elinizi çekin' diyorlar ve çatışmasızlığı teklif ediyorlar, tamam, hep beraber resmi tamamlayalım. Åžehirlerimizin etrafındaki ve içindeki, vatandaÅŸlarımızı tehdit eden bütün yapıları da tasfiye edecekler."
SON NEFESE KADAR
“Biz hepimiz millet-i Ä°brahimiz. Aramıza fitne sokmak isteyenlere 'biz millet-i Ä°brahimiz' demenin vakti gelmiÅŸtir. DEAÅž denen örgüt daha dün çıktı, PKK denen örgüt 30-40 yıllık. Bu toprakların ruhu olan Hazreti Ä°brahim'in tevhid bilinci asırları, bin yılları aÅŸar. Bu vahdet bilinci bu topraklarda yer ettikçe, iliklerimize, ruhumuza sindikçe bütün bu ÅŸer odakları bilsinler ki son nefesimize kadar onlarla mücadele edeceÄŸiz."

Süreci Avrupa'ya anlatacak

Avrupa BirliÄŸi (AB) Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Volkan Bozkır, gelecek hafta Avrupa ülkelerinde temaslarda bulunacak. Bozkır, muhataplarına Türkiye'deki son geliÅŸmeler hakkında bilgi vererek, terörle mücadelenin hükümetin reformlar ve çözüm süreci konusundaki kararlılığını deÄŸiÅŸtirmediÄŸini vurgulayacak. Ä°lk olarak Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da, AB Komisyonu GeniÅŸlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile görüÅŸecek olan Bozkır, ardından Berlin'de Alman mevkidaşı Michael Roth ile biraraya gelecek. Bozkır ayrıca Alman Parlamentosu'nda da temaslarda bulunacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.